Characters

Geplaatst op: 08-03-2013

Ash Ketchum

Laten we maar meteen beginnen bij de hoofdrolspelers, het hoofdfiguur dat je door de serie heen volgt. Ash Kethum is een jongen die al z´n hele leven droomt een Pokemon master te worden. Zodra Ash 10 wordt rent hij gauw naar Professor Oak´s labratorium om zij eerste Pokemon te halen. Hij baalt echter want door obstakels onderweg krijgt hij niet zijn favoriete Pokemon genaamd Squirtle. Hij moet gaan voor de laatste Pokemon die is overgebleven en dat is Pikachu. Deze eigenwijze niet luisterende Pokemon maakt het Ash in het begin zeer moeilijk. Ze komen al gauw in problemen en Ash redt Pikachu van een aanval door andere Pokemons. Doordat Pikachu ziet hoeveel Ash voor hem over heeft, redt Pikachu de dag door zijn elektrisch kracht te uitte op de  aanvallende pokemons.
Samen gaan de twee een gigantisch avontuur tegemoet en maken ontzettend veel mee. Natuurlijk blijft het niet bij de Pikachu want Ash weet tijdens zijn avontuur vele Pokemons te vangen.

Misty

Al in de aller eerste aflevering ontmoet je haar. Ash heeft namelijk haar fiest gepakt terwijl Ash en Pikachu vluchtte voor de aanvallende Pokemons. Deze fiets wordt totaal verwoest door de krachtige aanval van Pikachu. Ash en Misty spreken hierna af bij elkaar te blijven totdat Misty haar fiets terug heeft. Tijdens de avonturen die zij tegemoet gaan worden de twee trainers al gauw beste vrienden.

Brock

Brock die van kind af aan altijd al een Pokemon fokker wou worden werd verslagen door Ash in een gevecht in Brock´s gym. Doordat het brandsysteem aanging werd de Onix (steenpokemon) van Brock verslagen. Dit vond Ash zelf oneerlijk en gaf de badge die hij officieel gewonnen had terug aan Brock. Ash werd na het verlaten van de Gym ingehaald door Brock die hem toch de badge wou overhandigen. De Gym van Brock wordt even later overgenomen door zijn vader waardoor Brock mee kan gaan met Ash en Misty.

Pokemon Pinball

Pokemon Pinball is een heus flipperkasten spel voor de Gameboy Coler. Het is gebaseerd op Pokemon Red en Blue uit

Het originele spel

Pikachu, Balbazar en Charizard zijn pokemons die iedereen wel kent. Maar weet je nog de eerste episode van Pokemon

Pokemons

Bulbasaur

Wie kent het groene lieve monstertje niet. Hoe lief het overkomt het blijft een wild beest