Pokemon games

Geplaatst op: 08-03-2013

Wie had het in 95 gedacht dat Nintendo een van de meest uitgebreide franchise zou opzetten in de game wereld? Pokemon is bedacht als een gameboy spelletje voor de Nintendo maar is vervolgens uitgegroeid tot series, merchandises, films en nog veel meer.

De verschillende Pokemon spelletjes die gespeeld kunnen worden voor de verschillende consoles hebben de wereld op z'n kop gezet en zijn het meest verkocht na de Mario saga. Pokemon games komen er in allerlei varianten. Ze worden als eerst opgedeeld per console en generatie games. Het begint bij games waaronder de Sapphire, FireRed, LeafGreen, Emerald en talloze andere varianten binnen de Pokemon saga. Let wel op! We beperken ons hier nog echt tot de console games. Want vooral in Japan zijn er zo ontzettend veel games ontwikkeld met Pokemin als thema, dat hier haast geen overzicht van te geven is. Als je in Japan een speelhal binnen loopt wordt je overspoeld met Pokemon arcade spellen en pachinko kasten (dit zijn japanse speelautomaten, zie: online gokkasten site).

Nintendo DS spellen

Waar er in de jaren 90 nog gespeeld werd op de gameboy kon er vanaf het begin van de 21 eeuw gebruik worden gemaakt van de Nintendo DS. Deze maakte het mogelijk met 2 schermen te spelen en bracht een geheel nieuwer ervaring voor Pokemon spelers naar voren. Voor de DS zijn verschillende spellen uitgekomen waaronder Dash, Link, Mystery Dungeon, Ranger en Conquest. Allerlei games die tot de vijfde generatie Pokemons leverde en compleet nieuwe verhalen. Heb jij het in je de Pokemon master te worden op de Nintendo DS?

Pokemon adventure

Speel dit leuke Pokemon spelletje helemaal gratis zonder dat er gedownload hoeft te worden. Dit spelletje speelt zich af op een eiland en jij als Pikachu moet energie verzamelen om terug te keren naar het vaste land. Je speelt het spelletje door gebruik te maken van de pijl toetjes. Het spelletje heeft een beetje een Mario achtige gameplay waarbij het de bedoeling is op kleine Pokemons te springen en door pokéballs heen te glijden.

Pokemon Memory 2

Weet jij de pokemons uit elkaar te halen? Weet jij het verschil tussen pikachu en rachiu? Dan is dit spelletje wel een leuke uitdaging voor je. Je krijgt in totaal 50 plaatjes te zien met daarop allerlei pokemons. Het is de bedoeling je de pokemons die hetzelfde zijn bij elkaar zoekt en in zo'n snel mogelijke tijd alle plaatjes hebt geraden. Test je geheugen met deze pokemonachtige variant op het welbekende spelletje Memory.

Pokemon Pinball

Pokemon Pinball is een heus flipperkasten spel voor de Gameboy Coler. Het is gebaseerd op Pokemon Red en Blue uit

Characters

Ash Ketchum

Laten we maar meteen beginnen bij de hoofdrolspelers, het hoofdfiguur dat je door de seri

Team Rocket

De karakters in Pokémon zijn natuurlijk niet allemaal helden, helden heb je immers pas op het moment dat er