Team Rocket

Geplaatst op: 14-03-2013

De karakters in Pokémon zijn natuurlijk niet allemaal helden, helden heb je immers pas op het moment dat er gevaar dreigt. En dit gevaar wordt voornamelijk veroorzaakt door het welbekende Team Rocket. In feite bestaat Team Rocket uit een hele organisatie, waarbij er wel honderden zo niet duizenden mensen aangesloten zijn. In de serie gaat de aandacht echter vooral uit naar een trio, die bestaat uit Jessie, James en de Pokémon Meowth. Deze Meowth is niet zomaar een Pokémon, maar kent een bijzonder gave, namelijk het vermogen om de mensentaal te spreken en te verstaan. Op deze manier komt Meowth vaak goed van pas als communicatiemiddel tussen de Pokémon en de mensen.

Jessie, James en Meowth

Zodra men het over Team Rocket heeft, gaat het al snel over het bekende trio Jessie, James en Meowth. Dit trio komt dan ook in ieder aflevering voor, afgezien van de allereerste. In principe zorgt dit team vaak voor de komische noot, aangezien hun plannen vaak mislukken en ze een aparte haat/liefde-verhouding met elkaar hebben. Zo is Jessie het vrouwelijke lid, die snel aangebrand is en voor de daadkracht in het team zorgt. Terwijl James in principe de zachtaardigste binnen het team is en daarnaast ook niet altijd even slim is. Het team wordt aangevoerd door Meowth, die vaak de plannetjes bedenkt en voor de benodigde automatische apparatuur zorgt.

De jacht op Pikachu

Als sinds de tweede aflevering probeert Team Rocket de Pikachu van Ash te jatten. Ze zijn namelijk van mening dat dit één van de krachtigste Pokémons is en deze willen ze daarom graag aan hun baas geven. Iedere aflevering opnieuw zitten ze weer achter Pikachu aan, in sommige afleveringen richten ze hun pijlen echter op een andere Pokémon, aangezien ze dan denken dat deze toch sterker is dan Pikachu. Op het moment dat Team Rocket zich kenbaar maakt aan Ash en zijn vrienden, beginnen ze altijd met een rijmpje. Dit rijmpje is in de loop der tijd 3 keer verandert. De plannetjes die ze hebben bedacht, mislukken in principe altijd. Dit kan doordat Ash en zijn Pokémon het Team verslaan, of doordat ze zelf iets fout doen en hierdoor worden weggeblazen. Er zijn maar een paar afleveringen waarin Team Rocket niet wordt weggeblazen en zodoende op een goede manier de aflevering afsluiten.

Pokemons

Bulbasaur

Wie kent het groene lieve monstertje niet. Hoe lief het overkomt het blijft een wild beest

Pokemon games

Wie had het in 95 gedacht dat Nintendo een van de meest uitgebreide franchise zou opzetten in de game wereld? Poke

Het originele spel

Pikachu, Balbazar en Charizard zijn pokemons die iedereen wel kent. Maar weet je nog de eerste episode van Pokemon